Kontakt oss

Vi hjelper deg gjerne fra tegning til trinn!

Om oss

Olstad Snekkerverksted AS er en solid håndverksbedrift bygget på bred erfaring og lange tradisjoner. Vi driver i hovedsak med trapper og trappeløsninger i treverk samt gelender i treverk, glass eller stål. Vi leverer trapper til nybygg, rehabilitering, laftede hus og hytter.

Hos oss møter du de samme menneskene fra første samtale til trappa står ferdig montert i huset. For deg betyr det enkel kommunikasjon og at vi unngår misforståelser på vegen, og vi kan sørge for kvalitet i alle ledd av prosessen. Vi gir deg gjerne råd rundt alt fra prosjektering av ny trapp til detaljer i siste finpuss – det som gir trappa «det lille ekstra».

Alle produkter blir spesiallaget på bestilling og etter mål og ønsker fra kunde. Arbeidet blir utført både med maskiner og for hånd og vi legger stor vekt på god kvalitet i sluttresultatet. Vi tror at forskjellen ligger i detaljene – godt håndverk, millimeterpresisjon og solide løsninger som varer.

Historia

Fra en avisreportasje i Gudbrandsdølen Lillehammer-tilskuer i 1971:
Bak vinduskarmen fra venstre Toralf Haugen som var ansatt i bedriften i mange år, i midten Emil Hårstadhaugen som var med å starta Olstad Snekkerverksted og til høgre Even Hårstadhaugen.

Historia

Olstad Snekkerverksted har eksistert siden 1930-tallet. Bedriften ble startet av Emil Hårstadhaugen da han og broren Amund kjøpte det tidligere meieribygget «Baltik» i Aulstadgrenda. Emil drev produksjon av møbler, dører og vinduer i tillegg til reparasjoner av forskjellige slag. Amund hadde smie i tillegg og drev både med metall- og trearbeid.

Bedriften bygde nytt verksted som ble tatt i bruk i 1962, og produksjonen foregår her den dag i dag.

Etter hvert rettet produksjonen seg mer mot dør- og vindusmarkedet og det fortsatte fram til 1990-tallet. Emils sønn, Even Hårstadhaugen, tok over drifta i 1978 og fortsatte stort sett med samme produksjon, innblandet noe trappeproduksjon. Etter hvert ble det mer trapper og mindre dør- og vindusproduksjon, og i dag produseres stort sett trapper og gelendere.

Even drev firmaet fram til 2011 da Oddgeir Hårstadhaugen tok over drifta – som 3. generasjon.

Det andre innslag av «industriell» virksomhet i Olstadgrenda er Haarstadhaugens Snekkerverksted, som beskjeftiger tre mann og blir berømmet for kvalitetsarbeide. Det går i dører og vinduer, og Haarstadhaugen finner ingen grunn til å klage på avsetningen, som vesentlig dekker lokalt behov. Det er tradisjon bak trevarebedriften i sentrum av grenda, ettersom innehaveren startet i faget allerede før krigen, i Olstad Gårdsysteri som han kjøpte i 1938 etter at driften var blitt nedlagt der. I 1962 kunne verkstedet rykke inn i nye og rommelige lokaler, som er anrettet slik at utvidelsesmulighetene er tilstede hvis behovet skulle melde seg.

 

Gudbrandsdølen Lillehammer-tilskuer, 1971

Arbeidskarer fra verkstedet.
Emil i midten og Even til høyre.

Opphavsmenn
Emil Hårstadhaugen starta bedrifta sammen med broren Amund.

Amund Hårstadhaugen.

En varebil for alle anledninger
1951-modell Opel Blitz som Emil kjøpte og brukte som varebil til snekkerverkstedet og drev med litt turkjøring i helgene. Derfor er det påmontert «hus» oppå karmene og det ble montert trebenker innpå planet som turfølget satt på. Sikkert veldig komfortabelt … ?

Tidligere meieribygg
Huset der verkstedbedriften startet og familien bodde ble kalt «Baltik». Hvorfor er for dagens drivere ukjent.

På jobb i byen

Tatt i forbindelse med en større jobb i Oslo 1968. Det ble byttet ut et stort antall garasjeporter (70 stk) for et borettslag på Lambertseter, og bildet er tatt under 1-årskontroll/-service etter montering.

Bilen, Opel Blitz, ble kjøpt ny i 1966 og erstattet 1951-modellen på bildet over.

Tegning av trapp
Dagens prosjekteringer foregår på skjerm, før man må kan ta det ut i det fysiske formatet.

Samarbeid og planlegging
Brødrene Hårstadhaugen i full konsentrasjon i verkstedet.

Kjøp trapp hos oss – steg for steg

Når du skal kjøpe trapp fra Olstad så hjelper vi deg gjennom hele prosessen – fra du har en ide om at du vil kjøpe en trapp, til du har den ferdig montert. Vi har også utviklet noen enkle lister over ting du bør tenke på før du bestiller som du kan gjøre selv. 

For at vi skal gi deg et så riktig pristilbud som mulig kan du fylle ut vårt kontaktskjema. Om du er usikker på hva du skal velge kan du kontakte oss på telefon 915 27 425 eller via e-post [email protected].

Vi hjelper deg da først med å finne ut hvilket behov du har, ut ifra om det er en ny hytte eller et nytt hus, eller om det er rehabilitering av eksisterende bygg.

Deretter kommer vi med et forslag til en trappeløsning som passer for dine behov. Vi blir enige om de ulike valgene til material, overflatebehandling og andre detaljer.

Vi produserer trappeløsningen etter dine behov tilpasset ditt prosjekt. Du kan selvsagt også stille oss spørsmål etter trappen er montert når det kommer til vedlikehold og eventuelle andre spørsmål.

For å gi deg et godt tilbud trenger vi noe informasjon fra deg først, som mål på trapperom og ønsket materialvalg. Om du er usikker på hva du skal velge så bistår vi deg gjerne med gode råd i prosessen.